jueves, 10 de febrero de 2011

"SADRIA" ..un sueño convertido en realidad


Discurso del Regidor D.David Palomar, del Excmo.Ayuntamiento de San Adria del Besos, con motivo de la celebracion del "Dia del Futbol base, del RCDEspanyol de Barcelona"

*********************************************************************************

President, Consellers del RCD Espanyol, aficionats pericos:

Bona tarda a tothom. En primer lloc voldria que disculpessiu l'absència de l'alcalde de Sant Adrià, el Sito Canga, i del meu company Juan Carlos Ramos, regidor d'esports, a qui molts de vosaltres també coneixeu. Són dues persones íntimament lligades al món de l'esport, l'un com a jugador i entrenador de bàsquet i l'altre com a campió olímpic de lluita. Ells no poden ser-hi i sé que algú es pot sentir decebut, però els que em coneixeu sabeu que us parla un perico de pedra picada. Us dic sincerament que es un orgull poder estar aqui avui no com a espectador a Sadrià sinó com a representant d'aquesta ciutat de Sant Adrià que ja fa temps que és de tots vosaltres, i com no, també és un privilegi tenir l'oportunitat de saludar a tots aquests joves futbolistes que sou el futur del club. He dit Sadrià i tothom coneix ara aquest nom. Però el que ben poca gent sap és que la primera persona que va utilitzar aquest terme va ser Andreu Ros, un dels membres fundadors de l'FBI, el mític Fòrum Blanc i Blau d'Internet que va posar la llavor de la presència espanyolista a la xarxa. En bona part gràcies a ell l'univers perico a Internet té la grandesa actual, i com que avui en certa manera és dia d'homenatges, voldria esmentar aquesta petita anècdota.
Les històries de Sant Adrià i de l'Espanyol tenen certs paral·lelismes. La de Sant Adrià com a ciutat és obviament molt més llarga i l'any que ve celebrarà el seu mil·lenari. Però aquests mil anys d'història han estat plens de dificultats i de lluita contracorrent, de vegades a punt de l'extinció. Els 110 anys d'història del club no han estat massa diferents: moltes ments uniformadores, massa defensors del pensament únic, haguessin disfrutat veient-nos desaparèixer. Doncs ni en un cas ni en altra ho han aconseguit ni ho aconseguiran mai, perquè és aquesta voluntat de ser, d'existir i de lluitar a contracorrent la que ens fa estar aqui avui i la que ens fa més forts. Som una sola generació, diu el que sens dubte és el millor vers del nostre himne. Les històries de Sant Adrià i de l'Espanyol queden així lligades per sempre.
Avui és un dia d'homenatge també a una filosofia de club. El futur de l'entitat passa per tenir clara aquesta filosofia de suport a la pedrera. No pot ser d'una altra manera en un món del futbol en que uns quants clubs es comporten com a multinacionals depredadores. De vegades, fins i tot un cert esperit autodestructiu sembla apoderar-se del club, i en aquestes ocasions el seu pitjor enemic som nosaltres mateixos. L'Espanyol ha de saber trobar aquest difícil equilibri, però no tinc cap dubte que amb la feina de responsables tècnics, directius, aficionats i sobretot amb l'esforç i la complicitat d'aquests joves jugadors amb aquesta filosofia, la de la força d'un sentiment, el futur del club serà brillant. Diu una persona molt coneguda que 'el segle XXI serà el segle de l'Espanyol'. Hi estic totalment d'acord, i en aquest magnífic i heroic esforç col·lectiu, la ciutat de Sant Adrià, el seu alcalde i els seus regidors estaran sempre amb vosaltres.

Visca L'Espanyol i visca Sadrià!

3 comentarios:

ARC dijo...

Muy agradecido "KURU" y aqui seguimos.

Tot Barcelona dijo...

Con ARC ¡¡¡¡

David dijo...

Muchas gracias por publicar el discurso, jefe. No me negará que esta vez fue breve...;-)