Tras convetirse ayer en el maximo goleador catalan de todos los tiempos, hoy no le voy a dar mi opinion, sino que les doy traslado de lo publicado en "POL" (Pericos On Line) que me parece mas adecuado.Sirva el presente para hacer llegar a Tamudo, mi agradecimiento por todo lo que nos ha dado y mi felicitación por su logro,obtenido en un club en el que records historicos marcando goles, es mucho mas dificultoso que en otros clubs de mayor presupuest y sin embargo....ahi queda el ejemplo TAMUDO.
************************************************************************************
Tamudo fa més gran la seva llegenda

29/01/2011 (POL)

Amb el seu gol d´aquesta tarda a Anoeta, l´exespanyolista es converteix en el màxim golejador català de la història

Redacció, 21:05 h. Aquesta tarda a l'Estadi d'Anoeta de Sant Sebastià ha caigut un record que perdurava des de fa més de 47 anys. En el minut 79' del partit Reial Societat - UD Almeria el davanter de Santa Coloma Raúl Tamudo Montero, en marcar el segon gol de l'equip basc, ha assolit la xifra de 133 gols a 1ª Divisió i s'ha convertit en el jugador, nascut a Catalunya, amb més gols aconseguits a la màxima categoria.

Fins aquest moment Joaquín Murillo Pascual, davanter centre nascut a Barcelona el 27-2-1933, era qui ostentava amb 132 gols la històrica marca. Jugador format a les categories inferiors del CD Europa, va ser fitxat pel FC Barcelona a la temporada 1951-52 però mai arribaria a jugar en el primer equip blaugrana.

Se'l coneixia com "El Pulpo" o "El Patas" i va repartir les seves dianes entre el Real Valladolid (44 gols de 1954-55 a 1956-57) i Real Zaragoza (88 gols de 1957-58 a 1963-64), assolint la posició de màxim golejador català en superar Joan Juncosa (RCD Espanyol y Atlético Madrid) que sumava 114 gols. Fou el 11-2-62 davant el Real Madrid a La Romareda. Aquella tarda Murillo va marcar el gol de la victòria (2-1) en el minut 89'.

El llistó es situaria finalment en 132 gols el dia 3-11-63 en el partit Real Zaragoza - C. At. Osasuna (4-4). Es jugava la setena jornada de la Lliga 1963-64 i la diana que el davanter barceloní va anotar en el minut 15' situava el momentani (2-0) al marcador. Murillo notava la competència de l'emergent Marcelino i ja jugava poc.

Des d'aleshores ha perdurat el mític record. De fet Murillo va deixar aquest món el 10-1-2009 podent presumir de ser el màxim golejador català de la història de la 1ª Divisió. Fins aquesta tarda.

La història de Tamudo és prou coneguda per tots. Des d'aquella mítica vaselina a Mari la tarda del 23-3-97 al Rico Perez d'Alacant fins al d'avui front Diego Alves hi ha 133 dianes. La majoria d'elles amb l'escut del RCD Espanyol (129), però per l'història sempre quedarà que el record el va assolir amb la samarreta de la Real Sociedad. Això si: sempre amb el color blanc i blau.